אייקון וואטסאפ

שיחות עם בוגרות ובוגרים - חן זבלוד

שיחות עם בוגרות ובוגרים

והפעם - חן זבלוד

בוגרת WSET Level 3 Award in Wines

 

 

ספרי קצת על עצמך ואיך את קשורה לעולם היין

שמי חן זבלוד אני בת 26 כרגע גרה ברמת גן. 

הגעתי לעולם היין דרך מסעדה שהסומלייה שם גרם לי להתעניין במה שהוא עושה באיך שהוא התאים את היין לאנשים ושאלתי אותו איך? למה? וכמה? יום אחרי כבר נרשמתי ללימודים. 

כיום אני סומלייה במסעדת מסה, נהנת מכל רגע ואני פוגשת אנשים מדהימים שאפשר לדבר איתם על היין ולגרום להם להבין מה התשוקה שלי ליין. שכל יין מבחינתי הוא עולם ומלואו, הוא אגדה , הוא סיפור שלא נגמר. 

 

איזה טרנדים / מגמות את מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי?

הטרנדים והמגמות שאני מזהה בעולם היין הישראלי הם שניים: 

יש את אלו שהולכים בדרך המסורתית ויש את אלו שהולכים לפי העולם המודרני. 

אם זה טוב או זה טוב? אי אפשר לדעת, היום אני יכולה להגיד לך שאני נורא אוהבת לשתות יינות מקליפורניה כמו שאני אוהבת לשתות יינות מסלובניה, צרפת וכמובן איטליה. 

יין בסופו של דבר טעים או לא טעים וזה נושא שהוא מאוד אינדיבידואלי.

עוד טרנד כאן בארץ שהפכו את עניין היין לנושא מאוד פלצני וגבוה, משהו שאני מתנגדת לו, יין זה הנאה, זה עולם, זה משקה כיפי, למה לא להנגיש אותו לצעירים? לפתוח אותו לעולם יותר פשוט שבכל ארוחת צהריים אנשים ישתו יין ובכל ארוחת ערב? הרי זה לא הכיוון שאנחנו רוצים להגיע? 

 

תני לנו המלצה – מה את שותה עכשיו?

עכשיו אני שותה פינו גרי מסלובניה - יין כתום עם חמיצות מופלאה ופירותיות עדינה . יין מדהים שמפתיע בכל טעימה. 

 

למה לימודי יין הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?

בחרתי ללמוד יין מכיוון שהייתי צריכה את ההדרכה לעולם הזה, כי זה עולם מאוד מורכב וקשה והלמידה עשתה לי רק טוב והביאה אותי לדעת הרבה יותר על יין מאשר הייתי קוראת לבד. 

הלמידה גם פתחה אותי לעוד כיוונים כמו כל עניין הכורמות שנתן לי להבין שהעולם ההוא גם מעניין לא רק לטעום יין.

 

מסעדה או מקום המתייחס ליין בכבוד המגיע לו?

שני מקומות שמביאים את היין לידי ביטויי הם : 

מסה של השף אביב משה 

ויפו תל אביב של השף חיים כהן 

שני המקומות האלו באמת גורמים ליין להיות חלק בלתי נפרד מהחוויה הכללית מהמקום.

 

יין טבעי – כן או לא?

ברור שכן הרבה יותר נקי ואמיתי.