אייקון וואטסאפ

שיחות עם בוגרות ובוגרים - נטע שחורי

מדריכת יין ביקב רמת הגולן

בוגרת WSET Level 3 Award in Wines

 

 

 

 

ספרי קצת על עצמך ואיך את קשורה לעולם היין

עובדת כבר ארבע שנים ביקב רמת הגולן בהדרכות, סדנאות וטעימות יין, ובכל פרוייקט שנקרה בדרכי שקשור בתחום.

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בתפקיד הזה זו האינטראקציה עם אנשים מכל העולם, יש משהו מרגש בלחשוף אנשים ליין ישראלי.

הלימודים ב-IWSI בהחלט נתנו לי יתרון באינטראקציה עם אורחים ואנשי מקצוע שבאים לבקר.

 

איזה טרנדים / מגמות את מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי?

בארץ מסתמן שהחמיצות עולה, האלכוהול יורד והיינות הופכים נגישים יותר לקהל הממוצע ומתאימים יותר לאקלים ולמזג הישראלי.

 

תני לנו המלצה – מה את שותה עכשיו?  

קודם כל, מבחינתי יין מבעבע תמיד הולך.

חוץ מזה, לאחרונה יצא לי לטעום מעט יינות מגיאורגיה שהיו מאוד מעניינים. כדי חרס והכל - לא בתור גימיק אלא פשוט כי זה הסגנון. חלק פשוטים וחלק יותר מורכבים. חוויה חדשה ושונה והמשך יבוא...

 

למה לימודי יין הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?

קודם כל חשוב לי ללמוד כי זה עונה לי על צורך אישי לחקור ולספק את הסקרנות שלי.

חודש אחרי שהשתחררתי מהצבא נרשמתי למסלול ללימודי יין באוהלו מתוך צורך להעשיר את עצמי. יין לא ממש היה הכיוון אבל נקרתה ההזדמנות ויכולתי לשלב את זה עם העבודה המועדפת (בין היתר בכרם). לפני הלימודים ואפילו במהלכם לא ממש חשבתי שזה התחום שארצה לעסוק בו, כשסיימתי הרגשתי שזה לא מספיק ושיש עוד הרבה קסם בעולם היין, אז משם זה פשוט התגלגל ומאז אני לא מפסיקה ללמוד דברים חדשים וליהנות. אני כל הזמן ממשיכה להעשיר את הידע גם באופן עצמאי וגם באמצעות קורסים שונים.

אז למען האמת אני לא יודעת אם להגיד שבחרתי ללמוד במכוון, או שזה פשוט צירוף מקרים מבורך.

 

מסעדה או מקום המתייחס ליין בכבוד המגיע לו?

St. Urban Wine Bar במלון הסקוטי בטבריה.

דניס ועומרי נותנים במה נהדרת ליינות ישראלים עם הערכה גדולה לכל יין שבתפריט. יש בהם הרבה תשוקה והנאה ממה שהם עושים וזה מספק חוויה קסומה כוללת עם דגש על גדול על היין.

 

יין טבעי - כן או לא?

אני לא מרגישה שנחשפתי מספיק, אבל אם זה נותן ביטוי ליצרן מסוים ועונה על צורך של מישהו - למה לא?