ראיון עם נועם הס, מנהל בר בפנטסטיק

תפסנו את נועם הס, מנהל בר בפנטסטיק

לשיחה על וויסקי;
המקום שלו בתעשיית האלכוהול העולמית, הביקוש ההולך וגדל בקרב הקהל הישראלי, ומה אפשר לצפות לראות בברים בשנים הקרובות

 

 

 

 

ספר קצת על עצמך

היי, שמי נועם הס, בן 28, במקור מקיבוץ עין שמר, היום גר במושב עין עירון.
לאחר השחרור שלי מהצבא מצאתי עצמי בעבודה שהייתי נוסע 200 קילומטר ביום עם מעט מאוד תקשורת עם הסביבה, העבודה הזו הביאה אותי להיכנס אל תחום המסעדנות ובפרט אל הבר. בעבודה הראשונה שלי תיפקדתי בתור ברמן, מלצר, טבח ושוטף כלים (ממליץ מאוד לכל ברמן מתחיל שרוצה להיכנס לתחום), בתוך כל הבלאגן הזה קרה משהו וכנראה שהתאהבתי בתחום הקשוח הזה (שאף אחד לא יגיד לכם שהוא קל), היום אני קצת יותר מ-7 שנים בתחום.
שנה שעברה זה תפס אצלי יותר תאוצה כשניצחתי בתחרות world class בישראל ולאחר מכן לקחתי חלק בתור מנהל בר בפתיחת הבר קוקטיילים שלטעמי הכי מורכב שנפתח בישראל – פנטסטיק.

 

לתפיסתך, מה המקום של הוויסקי היום בתעשיית האלכוהול הבינלאומית?

לוויסקי יש מקום אדיר בתעשיית האלכוהול העולמית בראש ובראשונה בכמות המכירות שעולה וצפוייה לעלות כמעט פי 2 עד 2025 בעיקר בגלל השווקים האסייתיים שגדולים משמעותית משווקים אחרים. מעבר לזה, תעשיית הוויסקי גדלה בעיקר כמו שהידע של הצרכן גדל, ה"רעב" של אנשים לטעמים חדשים וחוויות חדשות גדל ככל שהעולם מתפתח, הרבה מאוד אנשים מחפשים היום חווייה שהיא יותר מתוחכמת ומעניינת שזה דבר שהם יכולים לקבל דרך מגוון גדול מאוד של וויסקי.

 

האם אתה מזהה מגמות ושינויים בצריכת וויסקי בשנים האחרונות, בעולם ובישראל בפרט?

לשמחתי הרבה הקהל הישראלי מראה עניין גדול בוויסקי, בין אם זה בהגעה אלינו לברים לראות איזה קוקטיילים עשינו על סוגי וויסקי שונים או רק לטעום סוגים שונים של וויסקי שאנחנו מחזיקים. לשמחתי הרבה יותר, גם היבואנים זיהו את הביקוש ואפשר לראות מגוון גדול מאוד של וויסקי בישראל בין אם זה מטיוואן שיש את ה-kavalan או סתם להגדיל את המבחר של המותגים שיש כבר בארץ כמו הוויסקי שיפון של ג'וני ווקר.

אחת המגמות הבולטות שיש היום בעולם ועכשיו באמת מתחילה להיכנס לישראל היא וויסקי הייבול, לקחת כוס הייבול לשים בה מנה של וויסקי ולסגור במיקסר מהמם (סודה, ג'ינג'ר אייל, אייס תה, סודה אפרסק או כל דבר אחר שעולה בדמיונכם), תחשבי איזה כיף זה איך ברגע את עושה לך דרינק פשוט שמתאים גם לצהריים וגם לערב.

 

תן לנו המלצה לוויסקי שאתה אוהב במיוחד

את האמת שכל חבר ששואל אותי על איזה וויסקי מיוחד אני ממליץ על Kavalan שציינתי מקודם, וויסקי מהמם וכיפי מאוד לשתיה.

 

ומה אתה צופה קדימה? מה לדעתך יהיה הדבר הבא?

אני חושב שאנחנו כבר בעיצומם של שני תהליכים מהממים שאני מאוד אוהב, הראשון זה הכנסת מימד תרבותי לעולם השתיה מצד המותגים, בין אם זה עיצוב וביגוד שאפשר לראות דרך הוויסקי האמריקאי bulleit או better drinking של המותג Ketel One ששואפים לשתיה טובה יותר על ידי פרוייקטים של נתינה לקהילה. לטעמי הפרוייקטים האלה אלו דברים שיצאו קצת מהנורמה ונתנו תוכן נוסף ענייני, אמיתי וקריטי לעולם האלכוהול שאנחנו אוהבים ובעתיד בהחלט ישפרו את תרבות צריכת האלכוהול בארץ ובעולם.

השני הוא מינימליזם, בעידן שבו לצערי האינסטגרם שולט, דווקא הטרנד הבא הוא להוריד מכמות המרכיבים והקישוטים שהתרגלנו לראות בשנים האחרונות ובשנה הקרובה אנחנו נראה דרינקים שיהיו מורכבים משניים עד 4 מרכיבים מהממים בפני עצמם ובלי גרנישים בכלל. מכירים "אל תסתכל בקנקן אלא מה שיש בו"? אז כזה בדיוק.