מנהלת תחום יין ב-48R, בוגרת wset Level 3 Award in Wine
ספרי קצת על עצמך ואיך את קשורה לעולם היין
הרומן שלי עם עולם המסעדנות החל לפני שש שנים.
כשגיליתי את תחום האוכל והיין ידעתי שזה המקום בשבילי שכן מבחינתי מדובר בהנאה צרופה שקשורה לטעמים, לאווירה, ליין ומה שביניהם. השלמתי תואר ב-''ניהול, מלונאות ומשאבי מזון" בפקולטה לחקלאות, על מנת להעמיק את הידע ולהתמקצע בתחום מתוך רצון להעביר ולהעצים את החוויה הכוללת לאותם האנשים שבאים לבלות, לנוח וליהנות עם יקיריהם.
איזה טרנדים את מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי?
זה לא בהכרח 'טרנד' אך אני כן מרגישה שהיום יותר מפעם, אנשים בכל טווחי הגילאים מוכנים לנסות דברים חדשים ולהתמסר אל הלא מוכר.
מה הדבר שהכי מספק אותך בעבודה שלך?
מספק אותי שאני מצליחה לעניין ולחבר את הלקוחות לסיפור שמאחורי היין (היצרנים, זן הענבים והטרואר) ולכוון אותם ליין שיתאים להם ובכך להעצים את חוויית הארוחה.
אבל מה שהכי מספק, זה לראות שהמלצרים שעובדים לצידי מראים עניין ביין, ולפני כל טעימה של כוס יין הם מבקשים לשמוע ולהתעמק בסיפור אודות היין.
למה לימודי יין הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?
תחום היין הוא תחום רחב כל כך, והבנתי שכדי לנסות ולהצליח לחקור ולהבין אותו יש צורך ביצירת בסיס איתן הן מבחינה ההבנה תיאורטית והן בפיתוח החושים – דבר שניתן לנו בלימודים מסוג זה.
תני לנו המלצה – מה את שותה עכשיו?
בימים כאלה שבהם מזג אויר לא יציב – קצת חם וקצת קר ויש תחושות מוזרות באוויר – ריזלינג. תמיד.
בר/מסעדה שאת אוהבת במיוחד ולמה?
בריקס- בר יין שנפתח יחסית לא מזמן, יש לו בקבוקים נהדרים שמתחלפים תדיר, אווירה מדויקת אך לא מתאמצת ומנות קטנות ומדויקות לצד היין.
Yorumlar