הבעלים של Christoff wine salon בוגר WSET Level 2 Award in Wine
ספר קצת על עצמך
אני בן למספר סיפורים. יין תמיד היה עבורי סיפור בבקבוק אז ניתן לומר שיין הוא חלק מהעולם שלי מאז שאני זוכר את עצמי. לפני כעשור עבדתי במסעדת קלארו שם האהבה שלי ליין לוטשה בהנחייתה של מור ברנשטיין.
משם עברתי לירושלים למסעדת צ׳אקרה ועם חזרתי לעיר עבדתי בחברת בורגון קראון וביקב פלדשטיין.
איזה טרנדים/מגמות אתה מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי?
מגמה ראשונה היא אופן הצריכה של יינות אדומים. ישנה מגמה גוברת של צריכת יינות אדומים אשר מחמיאה להן טמפרטורת צוננת. במידה מסוימת, הרצון ליין אדום לא נמחק מראש טבלת החשקים של השתיינים אך הם כבר אינם מוכנים להזיע על עצמם ביינות אדומים מלאים וכבדים ומחפשים את הפרי האדום הרענן, מלא החיים והאנרגיות וכדאי שיגיע בטמפרטורה צוננת.
השנייה היא באג׳נדה הצרכנית של האורחים בסלון – צעירים רבים מעוניינים ביינות טבעיים, איכותיים ומלוטשים, מיצרנים קטנים ברמת מחיר דומה ליינות מאזורים איקוונים כמו בורגון.
שוק יבואני היין הטבעי כבר לא מייבא רק ענבים מותססים אלא יינות מהודקים, מאוזנים ומלאי רבדים.
מה הדבר שהכי מספק אותך בעבודה שלך?
Hospitality. לדעתי ליבת העשייה ומה שכריסטוף סלון יין מציע זה אירוח. התחושה שרואים אותך, שלמישהו איכפת ממך ושהאושר שלך, ולו רק לערב – חשוב. כאשר אורחים שלנו משתפים שזו אכן התחושה, וכשהם ממליצים לחברים, זו תחושת סיפוק אדירה.
למה לימודי יין הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?
הלימודי יין הם כלי ליצירת שפה משותפת. באופן אישי זמן רב חששתי ללמוד במקום מוסדר דווקא בגלל עולם התיאורים האחוד שבאופן טבעי עלול לבוא על חשבון תרגול וחיבור לעולם הדימויים והתיאורים האישי. למרות זאת, בלימודים הרחבתי באופן שעלה על הצפוי את הידע התיאורטי בכל הקשור לעבודה בכרם והשפה המשותפת והשיטתית הפכה לכלי יומיומי שימושי שמסייע בבחירת יין והתאמתו לאחרים.
תן לנו המלצה – מה אתה שותה עכשיו?
Terra Alta Vernatxa - Frisach
גראנש לבן מחלקות בוגרות. עבודה ידנית לאורך כל ההליך. תסיסה ארוכה על הקליפות למיצוי ארומות. חומציות, מינראליות, מלח ופרי מרוכז. משהו בחדות, דיוק, עושר הרבדים והפשטות – הופך את הבקבוק הזה לחבר שתמיד כיף לחזור אליו
בר/מסעדה שאתה אוהב במיוחד ולמה?
אחד הברים שאני הכי נהנה לשבת בהם הוא הקאב קם. ישיבה על הבר, אטמוספרה אסקפיסטית, אוכל מצוין, יין נהדר ומשקאות מידי אמן של אדי ניומן.
מקום נוסף שאני תמיד כמהה לחוזר אליו הוא המנזר. הריח של בר עץ ספוג בשנות עשן, משקאות, בירה וזיכרונות הם רק חלק מהדברים שהופכים את המנזר לאייקוני. תעשו לעצמכם משהו טוב - לכו למינזר, שתו בירה.
Comments